Suprise, ett nytt inlägg redan.......

Sorry, tiden går fort, hade ju bestämt att uppdatera oftare men det bidde flera dagar nu oxå =(

Nu börjar även det gamla vardagsrummet att finna sin nya stil, maken håller på att sätta upp stenväggen och jag håller i penseln som vanligt (fy, inte den penseln.....).
Fönsterkarmarna har fått sin antikvit färg samt väggen bakom kaminen har blivit målat med vit strukturfärg. Attan vilken jobbig färg det var att måla med, det stog att måla antingen med rollen eller med penseln, jag valde pensseln för färgen fastnade inte på rollen. Fick måla ut "gröten" med små drag för att få den överhuvudtaget på väggen. Vitsen med sen sådan färg är att det blir som murputs, så där knottrigt och visst blev det så, fint och som rappat yta, men vilket jobb ! Svetten bara lackade och axeln värkte men är man en surfinne så är det ingen problem, bit ihop och jobba!

För övrigt i helgen hade vi Anki och Krister från Njurunda på besök. Jag hade lagat gryta av älg, recepten hittar de nere, hittat en god vin till. Gott!!!  När maten hade sjunkit ner tog vi fram Singstar, roligt värre. Att gästerna for hem vid 03 tiden talar om att vi hade skojit. Tack för titten, nästa middag äter vi hos er!

Näh, nu måste jag nog lägga mig, tidig morgon igen!

Här kommer recept på grytan, vilken jag fick av min fd arbetskamrat Hjördis för många år sedan!

Ca 1 kg kött (kotletter, filé älg....)
7 dl creme fraishe
5 dl grädde
3/4 dl thaisås 
3/4 dl kinesisk soja

Stek köttet och lägg den på botten på en form. Blanda resten i en röra och bred över . Låt vara i ugnen till rätten fått fin färg. (200 grader) Servera med kokt potatis.   

Smaklig måltid! Värd att prova.

Nu är det gjort!

Vadå tänker ni..eller kommer ni ihåg att jag har pluggat lite här i höstas - fram till i lördags.
Det blev bra resultat från komvux; VG på matte A och MVG på samhälle. Nästan som jag hade planerat, matten blev ju snäppet under men VG är ju inte fy skam heller =o)
MEN högskoleprov då :o(   Oj då en simpel, arma finne gjorde sitt bästa men det blev inge bra resultat.... På läs och ord fixade jag 50 % rätt, engelskan inte lika bra  men dock ok men mattedelen då, den var ju fan inte klokt !!!!!
Som sammanställning drog det ner poängerna rejält. Synd, men sådant är liv; hårt!

Men inte deppar jag (än) för det . För just för 5 min sedan skickade jag min ansökan till högskolan. Socionom, ska jag bli har jag ju bestämt! Men innan det ska jag vara min makes vänstra hand och hjälpa honom rigtigt flitigt med renoveringen som vi har kvar. Och sedan ska jag lägga fram några bilder på det.

Längre brev nästa gång!

Hej svejs, ha det bra tills dess!

RSS 2.0